24 Rodzinny Marsz Hutników na Orientację  25.09.2010 r. Grobla. To już 24 raz spotykamy się na imprezie pod hasłem „Rodzinny Marsz Hutników na Orientację”. Tym razem jesteśmy w Grobli położonej w bardzo malowniczej części Parku Krajobrazowego Chełmy. Jest to już trzecie miejsce po Rokitkach i Stanisławowie w którym rozgrywana jest ta impreza. Przy pięknej, słonecznej pogodzie 60 uczestników w tym 17 dzieci miało za zadanie rozwiązanie ciekawych zadań konkursowych oraz co najważniejsze odnalezienie ukrytych w terenie punktów kontrolnych. Jedną z atrakcji było umieszczenie jednego z punktów na wieży widokowej znajdującej się na szczycie wzgórza Radogost, skąd rozpościerały się piękne widoki na okolice. Trud marszu wynagrodziły przepyszne pierogi i barszcz serwowane przy Chacie Turystycznej „Poganka” przez sympatyczne gospodynie z Grobli. Najedzeni, w oczekiwaniu na ogłoszenie wyników siedzimy przy ognisku, zwiedzamy Groblę i otoczenie „Poganki”. Wreszcie wyniki:
 III miejsce zajmuje drużyna „Origami” pod wodzą Małgorzaty Matczu
 II miejsce zajmuje drużyna "Piekni i Besta" pod kierownictwem Jacka Kowalskiego
 I  miejsce przypadło drużynie „Miedzianka” której kapitanem był Grzegorz Godlewski
 Oczywiście są też nagrody w postaci sprzętu turystycznego. Również maluchy dostają upominki. Jest miło. Ale co dobre to się szybko kończy. Żegnamy więc uroczo położoną "Pogankę" i udajemy się do Legnicy.
 Do zobaczenia za rok - znowu w Grobli.

Z turystycznym Pozdrowieniem!!!

Anna Ćwikińska