Zakończenie  Sezonu Turystycznego  w  KTP "Sznurówa" 27-28.11.2010 r. - WLEŃ. Zgodnie z tradycją, koniec listopada to okres podsumowania działalności Klubu Turystyki Pieszej „Sznurówa”. W tym roku impreza była dość nietypowa. Po pierwsze: przebiegła w iście zimowej scenerii, a po drugie: pierwszy raz w historii Klubu odbyła się poza Chatą „Marianówka”- a mianowicie w schronisku młodzieżowym we Wleniu.
Po półtoragodzinnej jeździe autobusem, zaśnieżonymi drogami, meldujemy się w Lwówku Śląskim. Pod murami browaru opuszczamy autokar i udajemy się na zwiedzanie jedynego czynnego na Dolnym Śląsku browaru. Oglądanie jego, było oczywiście połączone z degustacją J tego wyśmienitego niepasteryzowanego trunku. Kolejnym etapem, był piękny lwówecki ratusz, w którym znajduje się muzeum, które oczywiście zwiedzamy. Następnie jedziemy szynobusem piękną Doliną Bobru do Wlenia. Po zakwaterowaniu i smacznej obiadokolacji, nastąpiło uroczyste otwarcie imprezy klubowym hymnem. Po tym, nastąpiło odczytanie sprawozdania z rocznej działalności KTP „Sznurówa” oraz uhonorowanie dyplomami wyróżniających się klubowiczów. Po części oficjalnej, nastąpiła część artystyczna, której tematem przewodnim było przyjęcie do grona klubowych emerytów, dwóch nowych członków. Zabawy było co nie miara: śmiechy, śpiewy i tańce przy akompaniamencie gitary i DJ-a Artura trwały do wczesnych godzin rannych.

A rano śniadanie, kawusia i pakujemy się do autokaru, z którego wysiadamy w Siedlęcinie. Pięknym, przełomowym odcinkiem Doliny Bobru z odpoczynkiem w „Perle Zachodu” dochodzimy do Jeleniej Góry. Tam wsiadamy do autokaru i udajemy się do Legnicy. W imprezie wzięło udział 42 osoby w tym 4 dzieci.

Z turystycznym Pozdrowieniem!!!