dsc07059 27 RODZINNY MARSZ HUTNIKÓW NA ORIENTACJĘ 21.09.2013 r. – GROBLA Cały tydzień poprzedzający imprezę pada deszcz. Wreszcie przychodzi sobota 21 września czyli dzień na który spece od prognoz meteo, zapowiadają przyzwoitą pogodę. I tak faktycznie jest. W promieniach słońca wsiadamy do autokaru pod legnickim Lidlem i udajemy się do Grobli. Niestety tylko Legnica kąpie się w słonecznych promieniach a już Jawor przykryty jest gęstymi chmurami z których kapie. Im bliżej Grobli to jest tylko gorzej. W Grobli wysiadamy z autokaru w deszczu i po błotnistej mazi brniemy pod chatkę turystyczną „Poganka".

Ale już na miejscu Kierownik imprezy uspakaja nas, że w związku z brakiem możliwości bezpiecznego pokonania trasy, marsz nie odbędzie się w pełnym zakresie. Rezygnujemy więc z części terenowej, dzielimy się na drużyny i przystępujemy do rywalizacji w licznych konkursach, które miały być rozegrane na punktach kontrolnych. Emocji było sporo bo niektóre z konkurencji były dość podchwytliwe. Po ok trzech godzinach rywalizacja została zakończona.

Klasyfikacja przedstawiała się następująco:

I miejsce przypadło drużynie skład której stanowiła rodzina Drozdów
II miejsce drużyna „KOSMY" czyli rodzina Kosmaczewskich
III miejsce zdobyła drużyna „M&M'S" w skład której wchodzi rodzina Szydłowskich

Po rozdaniu nagród, dyplomów i upominków dla wszystkich „dzieciaków" przyszedł czas na skonsumowanie pysznych pierogów i barszczyku. Jedzenie tradycyjnie przygotowała rodzina pana sołtysa z Grobli.
Co dobre to się szybko kończy. Jak na złość przestaje padać a tu trzeba wracać do Legnicy.
W imprezie udział wzięło 72 osoby z czego 19 to dzieci i młodzież.
Do zobaczenia za rok na 28 edycji Marszu – miejmy nadzieje, że w słońcu.

Z turystycznym pozdrowieniem !!!