04 Fasada zamkuSprawozdanie - Zamek Książ 21.08.2004 W imprezie udział wzięło 42 osoby w tym 11 to dzieci i młodzież. Autokarem dojechaliśmy do Pełcznicy - jeszcze do niedawna wsi a teraz już osiedla w granicach administracyjnych Świebodzic. Zostawiliśmy autokar i szlakiem poprowadzonym przez Książanski Park Krajobrazowy doszliśmy do zamku. Głównym celem naszej wizyty w zamku była wystawa pejzaży malarzy polskich ze zbiorów lwowskiej galerii sztuki. Po zwiedzeniu wystawy udaliśmy się na dalsze zwiedzanie parku m.in. mauzoleum Hohbergów i stadnine koni. Wracając do autokaru mieliśmy okazję napotkać konny patrol straży miejskiej. Wraz z wejściem do autobusu nastąpiło oberwanie chmury co spowodowało zmianę planów. Więc zamiast udać się na pieszą "wyrypę" na Chełmiec, udaliśmy się do schroniska "Andrzejówka", gdzie przy pysznych pierogach ruskich i dźwiękach gitary spędziliśmy miło czas. W strugach deszczu jedziemy do Słupa gdzie wita nas słoneczko a na łące naszego kolegi Bronka Wróbla organizujemy ognisko a przy nim pieczenie kiełbasek, śpiewy, zabawy i konkursy.